USAs tidigare utrikesminister får bre ut sig i SVT utan att ge argument

Av | januari 20, 2019

Idag blev det lätt att plocka en artikel från SVT, de har nämligen intervjuat Madeleine Albright som är före detta utrikesminister i USA. Naturligtvis pratar hon illa om Trump, hon kallar honom för den minst demokratiske presidenten i modern tid. Men hon vill inte förklara varför.

Det närmaste hon kommer är att säga att han inte respekterar medierna eller andras rättigheter. Att han inte respekterar medierna är uppenbart, men det har också sina anledningar då de är otroligt negativt inställda gentemot honom. På vilket sätt han inte respekterar andras rättigheter framkommer inte. Och det framkommer överhuvudtaget inte argument för varför han skulle vara den minst demokratiske presidenten hittills.

SVT sänder detta i Agenda. Det är därför möjligt att det framkommer fler argument i tv-programmet. Men eftersom jag endast granskar deras webbartiklar måste jag utgå från det budskap som artiklarna framför.

Vad SVT borde ha gjort här är att låta Albright presentera åtminstone ett sakligt argument som backar upp hennes påstående. Nu framstår det mer som att hon bara slänger ur sig något utan att förklara riktigt hur hon menar.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/madeleine-albright-varnar-for-fascism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.