Jodå, SVT kan faktiskt skriva om Trump på ett neutralt sätt

Av | januari 19, 2019

Det finns inget lättare för mig än att plocka Trump-artiklar från SVT eftersom de i de allra flesta fall är vinklade till hans nackdel. Därför känns det kul att idag kunna visa en artikel som är objektivt och neutralt skriven! Jo, det är faktiskt sant!

SVT skriver att Trump utlovar ett stort tillkännagivande klockan 21:00 ikväll svensk tid. Det i sig är förstås inget märkvärdigt, men det är sättet man presenterar det på som för en gångs skull håller sig sakligt och objektivt. Jag ska ge ett exempel.

Till att börja med skriver man att bakgrunden till konflikten är att Trump och demokraterna inte kan komma överens om budgeten. SVT tenderar att vinkla detta till att det är Trumps fel, men den här gången skriver man objektivt att det är två parter som inte kommer överens med varandra.

Det är så enkelt, eller hur? Att rapportera sakligt och objektivt är inte svårt, och SVT visar att man kan om man vill. Eller så beror det på skribenten. Jag kanske skulle göra en studie om de olika individerna på SVT?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-utlovar-stort-tillkannagivande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.