SVT verkar tro att offentliga personer har någon plikt att svara dem

Av | augusti 19, 2019

Idag skriver SVTs Patric Hamsch en krönika (analyser och krönikor har samma syfte, nämligen att bedriva opinionsbildning) om damkronornas protest mot Svenska ishockeyförbundet. Framför allt attackerar han ordföranden Anders Larsson för att han inte vill svara på SVTs frågor. Men ingen har någon plikt att svara på frågor från SVT eller annan media. Det är bara Hamsch som vill få det att framstå så. Han skriver:

Vår publik vill och förtjänar att få veta vad den högste chefen inom svensk ishockey tänker kring en av de största konflikterna i svensk ishockeys historia.

Är det inte snarare så att det är SVT själva som vill veta? Hockeyförbundet har i en tidigare artikel sagt att de har kontakt med spelarfacket SICO, och att de inte gör några uttalanden förrän mer information har kommunicerats mellan dessa två parter. Men ändå publicerar SVT en krönika där man uppmanar Larsson att svara på frågorna.

Sist men inte minst kommer en klassisk, feministisk frågeställning från Hamsch:

Och sedan undrar jag hur han hade hanterat det hela om landets 43 bästa herrspelare hade bojkottat spel i landslaget?

Som för att antyda att det skulle röra sig om en brist på respekt inför damkronorna, något Hamsch inte har några belägg för.

Källa: https://www.svt.se/sport/ishockey/har-ar-fragorna-som-anders-larsson-maste-svara-pa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.