SVT gör en möjlig överdrift till sanning

Av | december 9, 2019

Ny artikel om Trump igen. Jag ska erkänna att jag är lite lat, eftersom det är så otroligt lätt att hitta partiskheter när SVT skriver om president Trump. Det råder ingen som helst tvekan om att de inte gillar honom, och tyvärr låter de det skina igenom i rapporteringen.

Den här gången är det demokraterna som beskrivit hur Trump ”i vrede” tågade ut från ett möte efter att ha fått nej om budgeten till muren. Fast vi vet inte om han faktiskt avslutade mötet i vrede, eller om det bara var en överdrift från demokraterna.

SVT tog i alla fall fasta på demokraternas ord och namngav rubriken ”Trump avslutade möte med Demokraterna i vrede”. Man tar alltså för givet att det demokraterna sade var korrekt, trots att man inte vet om det stämmer eller ej. Beskrivningen är menad att få Trump att framstå på ett negativt sätt.

Poängen är alltså att det kan ha varit så att Trump lämnade mötet i vrede, men att vi inte vet om det var så. Eftersom vi inte vet det bör SVT inte heller förmedla den bilden, utan hålla sig neutralare. Men man ser det man vill se …

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/abrupt-slut-pa-trumpmote-med-demokraterna

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.