SVT börjar dreva mot Jan Björklund

Av | december 9, 2019

Så här inför den tredje statsministeromröstningen diskuteras det för fullt om möjliga utgångar. SVT verkar ha ställt in siktet på Jan Björklund. Elisabeth Marmorstein, som är politikreporter hos SVT, skriver att Björklund hänger löst. Och ja, det är en till analys/opinionsartikel!

Artikel består av text och en video, men ingenstans ger Marmorstein argument till varför Björklund hänger löst. Hon skriver att, citat: ”Liberalerna är tydligt splittrade i regeringsfrågan, men oavsett vilken väg man väljer så talar mycket för att partiledaren tvingas bort.

Men exakt vad det är som talar för att Björklund ska tvingas bort nämner inte Marmorstein, varken i texten eller i videon. Om man hävdar en sak, oavsett om det är baserat på fakta eller åsikter, så borde man argumentera för sin sak – särskilt om man är opinionsbildande journalist.

Hon skriver också att Björklunds partikamrater positionerar sig runt honom som potentiella konkurrenter om partiledarposten. Men hon missar åter igen att motivera eller förklara hur hon kommer fram till denna ståndpunkt.

Det hon gör är alltså att slänga ur sig påståenden/åsikter utan att backa upp dem med argument. Det är illa nog att Public Service ägnar sig åt opinionsbildning, men att deras medarbetare inte kan argumentera för sina åsikter gör att denna analys/opinionsartikel mest påminner om ett inlägg på Flashback.

Och drevet ja, det här är den andra artikeln på lika många dagar som starkt ifrågasätter Jan Björklunds möjligheter att fortsätta som partiledare för Liberalerna. Ju mer SVT skriver om det, desto mer kommer folk börja prata om det. Det är inte så svårt att opinionsbilda när man har miljonpublik.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/marmorstein-om-splittringen-i-liberalerna-bjorklund-hanger-lost-oavsett
Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jan-bjorklunds-sista-strid

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.