SVT behandlar nya kulturministern Amanda Lind orättvist

Av | januari 22, 2019

Sveriges nya kulturminister Amanda Lind uppmärksammades snabbt av medierna för att ha hyllat Mehmet Kaplan, den tidigare bostadsministern som fick gå på grund av sitt samröre med Grå Vargarna som är en organisation i Turkiet som ligger bakom ett antal mord och politiska attentat.

Tidigare idag medverkade Lind i TV4 för att ge sin förklaring, och när hon kom ut därifrån väntade SVT på en intervju. Detta gick dock inte Lind med på, varpå SVT på ett fult sätt drevar mot henne och försöker få det att framstå som om hon är en hycklare.

Man framför visserligen förklaringen som kommer från Linds pressekreterare, nämligen att kulturministern helt enkelt inte hade tid. Men man avslutar samtidigt artikeln med att skriva att Lind tog upp vikten av granskande och oberoende journalistik, som för att få det att framstå som att hon hycklar. Fult gjort. SVT kanske är avundsjuka på TV4 för att de fick Linds tid?

Man har en rad artiklar om Lind som har med Mehmet Kaplan att göra, och man har (i skrivande stund 12:30 tisdagen den 22 januari 2019) placerat just denna artikel högst upp på nyhetssidan för att ge den maximal exponering.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/efter-kritiken-lind-svarar-inte-pa-fragor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.