Nyheter Idag lyfter fram ensidig kritik mot BLM

Av | juli 3, 2020

Black Lives Matter avbokade en representant från polisen för ett panelsamtal, med hänvisning till att denne polis inte förnekade strukturell rasism inom den svenska polisen. Nyheter Idag skriver en artikel om detta.

Vad är problemet?

Det mesta i artikeln har bra balans då både BLM, jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och polisen får komma till tals. Men på slutet publicerar Nyheter Idag en tweet där en socialdemokrat kritiserar beslutet att avboka polisen från mötet. Det publiceras ingen annan tweet som applåderar beslutet, och därför blir kritiken ensidig.

Vad skulle gjorts bättre?

Vi lever inte i en svartvit värld. Det finns alltid både kritik och beröm, och då bör man som media lyfta fram båda sidor.

Vad kan du som medborgare göra?

Var uppmärksam när media endast lyfter fram en sida. Var dessutom uppmärksam på när en högerkonservativ media som Nyheter Idag lyfter fram vänsterkritik från vänstern som i detta fall. Det kan vara ett sätt för att få det att framstå som att vänstern nu börjar kritisera sina egna, när det kanske i själva verket handlar om ett körsbärsplockat exempel.

Källa: https://nyheteridag.se/blm-avbokade-polis-fran-ministermote-deltar-i-han-mot-kitimbwa-sabuni-och-rashid-musa/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.