Ensidig rapportering om polisens hatbrottsgrupp hos Samhällsnytt

Av | juli 3, 2020

Fabian Fjälling, känd från den numera nedstängda YouTube-kanalen Granskning Sverige, har fått en del förundersökningsuppgifter spridda på Twitter av @LenaHansson130. Fjälling påstår att någon på polisens hatbrottsgrupp har lämnat uppgifterna till @LenaHansson130. Detta skriver Samhällsnytt om.

Vad är problemet?

Hela artikeln är väldigt vinklad till Fjällings fördel, vilket i sig inte är särskilt överraskande då han precis som Samhällsnytt har högerkonservativa värderingar. Däremot är rapporteringen ensidig, där endast Fjälling kommer till tals och beklagar sig över det inträffade. Samhällsnytt ställer inte en enda kritisk fråga till honom, så det är uppenbart att de bara vill lyfta fram hans budskap.

Vad skulle gjorts bättre?

Samhällsnytt borde ha ställt åtminstone en kritisk fråga till Fjälling, till exempel om han anser att det ska vara fritt fram med hatiska kommentarer och hets mot folkgrupp på internet (eller på andra platser).

Vad kan du som medborgare göra?

När media rapporterar ensidigt, alltså bara låter ena sidan komma till tals, kan du vara ganska säker på att det finns en anledning till att det är så. Man vill påverka läsaren på ett visst sätt, få läsaren att få en viss åsikt.

Källa: https://samnytt.se/fabian-fjalling-polisanmaler-hatbrottsgruppen-i-vast-efter-samnytts-avslojande/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.