När media spelar på en nivå ovanför vanligt folk

Av | april 6, 2021

SVTs dokumentär Persona non grata handlar om komikern Soran Ismail efter att han anklagades för sexuella övergrepp. Dokumentärens blotta existens har fått kultursidorna att gå i taket.

Vad är problemet?

Har du någon gång fått intrycket av att media är mer intresserade av varandras kultursidor än vanligt folks åsikter? När kulturskribenterna kritiserar något i samlad trupp tar SVT kritiken på allvar, och publicerar ett blogginlägg där man försöker förklara sig. Hur många privatpersoners kritiska mejl krävs det för att nå upp till samma nivå som två kulturskribenter? Definitivt fler än två, den saken är säker.

Borde inte det som skrivs vara viktigare än vem som skriver det?

Vad skulle gjorts bättre?

Behandla inte journalister och/eller kulturskribenter som viktigare än vanligt folk. Fokusera på innehållet och inte på personen. Publicera och reagera på kritik från enskilda privatpersoner så länge innehållet är genomtänkt med slagkraftiga argument.

Fundera på följande

Är det meningen att vi läsare ska sitta som åskådare medan kultureliten gör upp sinsemellan? Har kulturskribenterna på Aftonbladet och Expressen bättre argument än vanligt folk?

Källa: https://www.svt.se/kultur/kritik-mot-svt-s-dokumentar-om-soran-ismail
Källa: https://omoss.svt.se/arkiv/bloggarkiv/2021-04-06-darfor-publicerar-svt-persona-non-grata.html

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.