Pinsamt uppenbart hur feministiska aktivister försöker runda rättsstaten

Av | april 7, 2021

SVT har sänt en dokumentär om komikern Soran Ismail, och det blir pinsamt uppenbart hur åsiktshomogen den svenska journalistkåren är på riksplan.

Vad är problemet?

Domstolen har redan sagt sitt. Soran Ismail är oskyldig, efter att han blivit anklagad för våldtäkter. Men de feministiska aktivisterna inom media nöjer sig inte med domstolens beslut, utan försöker runda den genom att göra Ismail till skurk i alla fall. Till sin hjälp har de medieplattformar med miljontals läsare. I våldtäktsfall där ord står mot ord bör inte media ta ställning för vare sig mannen eller kvinnan. Men det är precis det som sker här, och de flesta tar ställning för kvinnorna.

Jag menar att det här till stor del beror på åsiktshomogeniteten inom den svenska journalistkåren. Alla tycker likadant, alla driver samma narrativ och alla är stöpta i samma form i vissa värderingsfrågor som exempelvis feminism. Hur kan det annars komma sig att ingen kultur- eller ledarskribent tycker på något annat sätt? Jag gjorde en sökning på Soran Ismail under senaste veckan, och kunde inte hitta någon artikel som försvarade honom eller SVTs dokumentär. Kritiken var, som så många gånger förr i dessa sammanhang, helt ensidig.

Mediehusen måste komma till rätta med aktivisterna inom journalistkåren. Problemet med aktivister på arbetsplatser är att de inte kan skilja sina privata intressen och värderingar från sina professionella uppdrag.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta gå emot domstolarna och döm inte folk baserat på subjektiva värderingar och moral. Om aktivister inom media ska agera eller uppmana till folkdomstol kommer vi inte ha en fungerande rättsstat i framtiden.

Fundera på följande

Har du hittat någon tidning/media som tycker SVTs dokumentär är bra? Om inte, vad kan det bero på? Är det här egentligen en sorts tävling om vilka det är mest synd om – kvinnorna som inte blir trodda, eller männen som får sina sociala liv förstörda?

Källa: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/eKgp6M/kritiken-vaxer-mot-svts-soran-ismail-dokumentar
Källa: https://www.expressen.se/kultur/karin-olsson/det-var-modigt-av-soran-ismail-att-vara-med-i-svt/
Källa: https://www.gp.se/kultur/kultur/det-%C3%A4r-pinsamt-med-sorans-godhetsposer-nu-som-d%C3%A5-1.44244810

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.