Kim Källström får känna på vad som händer när man kritiserar media

Av | januari 28, 2019

Det här har vi sett många gånger. En offentlig kändis som säger något media inte gillar, blir skoningslöst attackerad och kryper till korset och ber om nåd. Idag var det dags för fotbollsspelaren Kim Källström som tyckte att man inte skulle tro på allting som media skriver om det kommande värdlandet Quatar.

Kim Källström har varit i Quatar och budskapet han för fram är att det inte alls är så som svensk media beskriver det. Han säger samtidigt att landet har problem, men att det gör framsteg och att det händer saker.

I en artikel som kommer upp lite senare ångrar han sättet han uttryckte sig på, men försöker samtidigt förklara vad han menade. SVT fokuserar såklart rubriken på att Kim tyckte sitt uttalande var ”väldigt väldigt klantigt”. Men han pudlar inte helt, utan hävdar fortfarande att media inte ger en rättvis bild av landet. SVT har dessutom valt ut just den frågan i slutet av artikeln, alltså varför Källström drog upp att man inte kan lita på allt i media.

Det återstår att se om Källström kommer få ta tillbaka allt han sade, samt hur SVT kommer skriva om honom inom den närmaste tiden. Fortsättning följer?

Poängen är alltså att media genom artiklar kan sätta press på offentliga personer att ångra det de sagt, om det de sagt inte gillas av journalisterna/aktivisterna.

Källa: https://www.svt.se/sport/fotboll/kallstrom-hyllar-vm-i-qatar
Källa: https://www.svt.se/sport/fotboll/kim-kallstrom-valdigt-valdigt-kalntigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.