Jodå, SVT kan skriva positivt om Trump också

Av | maj 21, 2020

När man ska skildra Donald Trump kan man välja om man bara vill se det positiva, eller bara det negativa. Eller både och. SVT tenderar att bara vilja se det negativa, något jag visat med min kartläggning. Men idag är ett undantag!

Vad har hänt?

SVT brukar normalt lyfta fram personer som är väldigt kritiska till Trump, eller så fokuserar de enbart på de dåliga saker han gjort eller det han lovat men inte hållit (till exempel muren). Men den här gången har man bjudit in en person som är förvånansvärt saklig, nämligen Andreas Utterström. Han tar upp både negativa och positiva saker som Trump åstadkommit, men artikeln som helhet är ändå utan tvekan positiv för presidenten.

Naturligtvis är det lika illa om SVT porträtterar Trump för positivt, som om de skildrar honom för negativt, men i det här fallet får man sätta artikeln i sitt sammanhang. Och jämför man med det narrativ som SVT brukar hålla när det gäller USAs president så känns denna artikel som ett försök att få lite balans på rapporteringen. Vilket är ett steg i rätt riktning.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/usa-kannaren-om-trump-fa-presidenter-har-levererat-som-honom

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.