Inga kritiska frågor när SVT intervjuar kriminell marockan

Av | juni 9, 2019

Idag har SVT hittat en marockansk man som kom in i Sverige genom att ljuga att han var 16 år, trots att han egentligen var 22 år. Tydligen ska denna grupp människor vara svåra att få tag i för en intervju enligt SVT.

Samtalet handlar om att mannen avslöjades när den svenska gränspolisen skickade hans fingeravtryck till hemlandet. Därefter har mannen levt på gatan och försörjt sig genom att snatta. För SVT berättar han även att han vill ta sig till Belgien för att sälja droger, eftersom han är säker på att Migrationsverket inte kommer bevilja honom uppehållstillstånd.

Så långt ett intressant samtal, men de kritiska frågorna lyser med sin frånvaro. SVT verkar inte ha varit intresserade av att ställa den kriminella mannen mot väggen. Till exempel fråga varför han började stjäla istället för att åka hem till Marocko. Samtalet ger en inblick i hur det kan vara att leva på gatan i Sverige, men SVT har en alltför förlåtande ton med tanke på att personen i fråga faktiskt begår brott. Det står heller inte något om att marockanen vägrade prata om SVT hade ställt kritiska frågor.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ali-overlever-genom-att-snatta-efter-att-hans-riktiga-alder-avslojades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.