Första gången jag ser SVT på allvar diskutera fler sidor med Brexit än ekonomin

Av | oktober 16, 2020

Förhandlingarna mellan EU och Storbritannien vad gäller ett framtida handelsavtal verkar ha strandat, och SVTs David Boati analyserar situationen. Förutom att analyser är ganska meningslösa, särskilt skattefinansierade sådana, vill jag uppmärksamma att någon på SVT för en gångs skull pratar om andra värden än de ekonomiska vad gäller Brexit.

Vad är det som är bra?

Även om analysen till största del handlar om ekonomi, tas åtminstone självständighetsaspekten upp också. Det är väldigt ovanligt att SVT gör så, men välkommet när så nu sker. För om man ska förstå båda sidor krävs det att man redovisar argument från båda sidor också. Och Storbritannien, alltså de som röstade för Brexit, pekar ofta på den nyvunna självständigheten som utträdet innebär.

Motståndarsidan har alltid pekat på de ekonomiska riskerna, vilket i princip är det enda som SVTs Brexit-narrativ handlat om. Därför har hela debatten blivit väldigt snedvriden, och det var också en anledning till att jag startade kartläggningen som handlar om hur SVT rapporterar kring Brexit.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/ett-chicken-race-pa-vag-mot-krasch

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.