Bara en sida får komma till tals hos Nyheter Idag

Av | juni 15, 2019

Riksdagens socialförsäkringsutskott har godkänt regeringens förslag om att öppna upp för mer anhöriginvandring. Eftersom det är en fråga som berör invandringen är det ingen överraskning att Nyheter Idag skriver om det, men jag tycker åtminstone de kunde ha låtit båda sidor komma till tals.

Som det är nu har Nyheter Idag endast publicerat det som representanter från M har sagt. Med tanke på att en riksdagsmajoritet ställt sig bakom regeringens förslag (bara M och SD var emot) borde läsaren fått höra vad representanter från den sidan tyckte också. Eftersom det bara är en sida som får komma till tals får läsaren ett felaktig intryck om att förslaget är impopulärt. Och eftersom det är Nyheter Idag vi pratar om är det inte helt oväntat att det är den invandringskritiska sidan som får ordet.

Källa: https://nyheteridag.se/regeringen-far-ja-till-okad-anhoriginvandring-bara-m-och-sd-sade-nej/

2 reaktion på “Bara en sida får komma till tals hos Nyheter Idag

 1. Micko

  Undrar lite, har Nyheter Idag skrivit att man är kritisk till invandring? Uppfattar att det är konsekvenserna av okontrollerad, kravlös och överdimensionerad invandring man ”vill åt”. Men vad vet jag, är absolut så lite expert man kan bli. Viktigt bra jobb hursomhelst, Mediegranskare.

  Svara
  1. Mediegranskaren Inläggsförfattare

   Tja Micko!

   Bra infallsvinkel! Det jag menade när jag skrev artikeln var att de så gott som alltid har ett narrativ där de kritiserar den invandring som pågår nu, men precis som du säger kan det bero på att invandringen till Sverige är extrem om man jämför med de flesta europeiska länder. Det beror på hur man tolkar.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.