SVT presenterar Carina Bergfeldts sommarprat på ett tveksamt sätt

Av | juni 13, 2019

Public service har presenterat årets sommarpratare och Carina Bergfeldt är en av dem. I artikeln är det svårt att säga om det är Bergfeldt själv som vill få det att låta som om hon förknippar Trump med mörker, eller om det är SVTs sätt att presentera artikeln som gör det.

SVT skriver att ”Carina Bergfeldts sommarprat kommer kantas av mörker” samtidigt som rubriken lyder ”Trump och Ku Klux Klan i Carina Bergfeldts sommarprat”. Det politiska budskapet där kan väl knappast bli tydligare: Trump är ett hot.

Bergfeldt själv däremot säger: ”Jag kommer att försöka ta med mig lyssnare i handen, från Österäng där jag växte upp, till Zinc i Arkansas där Ku Klux Klan håller hus, in i ovala rummet till Donald Trump och berätta varför jag alltid söker mig till mörker.” Det är inte lika lätt att tolka den meningen eftersom Österäng, Ku Klux Klan, Trump och mörker kan vara fyra separata delar av det Bergfeldt vill få fram.

Med tanke på hennes historia med Trump, där hon nästan alltid analyserar negativt och där hon dessutom fått kritik från Granskningsnämnden för osaklighet vad gäller rapporteringen om USAs president (det ska väldigt mycket till om Granskningsnämnden ska kritisera någon för partiskhet i politiska frågor) så blir jag lite misstänksam.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fares-fares-sommarpratar-for-sina-svarforaldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.