Äntligen har Mats Knutson fattat att S + MP + C + L är beroende av V

Av | december 9, 2019

Det har tagit många analyser för SVTs inrikespolitiska kommentator att förstå att S + MP + C + L är lika beroende av V som M + KD + C + L är beroende av SD. Det vill säga, oavsett vilket läger C och L sätter sig i kommer de vara beroende av SD eller V – de två partier de absolut inte vill ha något att göra med.

Mats Knutson, och resten av SVT också för den delen, har flitigt påtalat att Alliansen (den lever officiellt vidare fram tills det att röstningen sker) kommer vara beroende av SD, men man har inte alls påtalat beroendet av V när det gäller S + MP + C + L på samma sätt.

Varför kan man förstås spekulera i. Eftersom det kommer vara omöjligt att klämma ur SVT sanningen när det gäller denna fråga tillåter jag mig att gissa: SVT vill skuldbelägga partier som gör sig beroende av SD för att på så sätt behålla stigmatiseringen av partiet. Men man vill inte skuldbelägga partier som gör sig beroende av V.

Annie Lööf har tydligt lovat att hon aldrig ska göra sig beroende av V och SD, ändå har SVT nästan uteslutande enbart ställt frågor som rör Alliansens beroende av SD – medan beroendet av V i det närmaste har ignorerats under presskonferenser och frågestunder.

Nu när Löfven lovat C att hålla V utanför allt politiskt inflytande, då helt plötsligt förstår Mats Knutson att S + MP + C + L faktiskt är beroende av V. Varför? Tänk!

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.