Ytterligare en vinklad analys från Elisabeth Marmorstein

Av | december 9, 2019

Det råder ingen hejd på analyserna just nu. Inför Vänsterpartiets beslut huruvida man ska släppa fram Löfven eller inte har samtliga av SVTs analyser (Mats Knutson och Elisabeth Marmorstein) i praktiken varnat V för att säga nej. Det vill säga, man har lagt fram argument för att släppa igenom Löfven, samtidigt som man har ignorerat eller nedvärderat argument för att säga nej.

I dagens analys, som för övrigt syns högst upp på startsidan på SVT Nyheter när denna artikel skrivs (cirka 08:50 på måndagsmorgonen den 14 januari 2019), skriver Marmorstein:

Om Vänsterpartiet röstar nej till Stefan Löfven är det återstående alternativet att Ulf Kristersson blir statsminister i en M- och KD-regering med stöd av Sverigedemokraterna. Det måste rimligen vara sämre än att släppa igenom den här uppgörelsen.

Det hon gör här är att hon ignorerar det andra alternativet – nyval – och får det istället att låta som att det är tämligen säkert att Ulf Kristersson blir statsminister om V säger nej till Löfven. Sedan drar hon slutsatsen att det måste vara sämre för V att Kristersson blir statsminister. Väldigt oärligt sätt att vinkla debatten.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-s-politikreporter-forvanad-om-v-sager-nej-till-lofven

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.