Ytterligare en vinklad analys från Elisabeth Marmorstein

Av | 14 januari, 2019

Det råder ingen hejd på analyserna just nu. Inför Vänsterpartiets beslut huruvida man ska släppa fram Löfven eller inte har samtliga av SVTs analyser (Mats Knutson och Elisabeth Marmorstein) i praktiken varnat V för att säga nej. Det vill säga, man har lagt fram argument för att släppa igenom Löfven, samtidigt som man har ignorerat eller nedvärderat argument för att säga nej.

I dagens analys, som för övrigt syns högst upp på startsidan på SVT Nyheter när denna artikel skrivs (cirka 08:50 på måndagsmorgonen den 14 januari 2019), skriver Marmorstein:

Om Vänsterpartiet röstar nej till Stefan Löfven är det återstående alternativet att Ulf Kristersson blir statsminister i en M- och KD-regering med stöd av Sverigedemokraterna. Det måste rimligen vara sämre än att släppa igenom den här uppgörelsen.

Det hon gör här är att hon ignorerar det andra alternativet – nyval – och får det istället att låta som att det är tämligen säkert att Ulf Kristersson blir statsminister om V säger nej till Löfven. Sedan drar hon slutsatsen att det måste vara sämre för V att Kristersson blir statsminister. Väldigt oärligt sätt att vinkla debatten.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-s-politikreporter-forvanad-om-v-sager-nej-till-lofven

Kategori: SVT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.