Vinklad artikel om neddragningar på Arbetsförmedlingen

Av | december 2, 2019

Som bekant var det budgeten från Moderaterna och Kristdemokraterna som gick igenom och som kommer börja gälla efter årsskiftet. SVT har inte direkt fokuserat på positiva reaktioner, men jag tänker inte grotta ned mig för mycket i just det. Istället handlar dagens artikel om att Arbetsförmedlingen slutar med beredskapsjobben, och hur det presenteras på svt.se.

Det jag framför allt vänder mig emot i artikeln är hur SVT inte förklarar VARFÖR de borgerliga partierna kritiserar beredskapsjobben. Till att börja med förklarar Arbetsförmedlingen att man tror att man inte kommer dela ut fler beredskapsjobb, men att de som redan finns kommer vara kvar.

Det står alltså att de borgerliga partierna har kritiserat beredskapsjobbet, men det står inte att de gjort det på grund av att de anser att det rör sig om låtsasjobb. Ett beredskapsjobb subventioneras med skattepengar och ”skapar jobb” åt folk som inte kan få jobb för egen maskin. Det är det som de borgerliga partierna har kritiserat, och det borde ha framgått i artikeln.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/arbetsformedlingen-slutar-med-extratjanster

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.