TT kapar definitionen av ”jämställd”

Av | december 2, 2019

TT är visserligen inte SVT, men eftersom SVT publicerar deras nyheter så får de ta ansvar för dem också. Idag skriver de att det kommer ta minst 200 år innan världen är jämställd. Det låter som något negativt, men då ska man komma ihåg att deras definition av ”jämställdhet” är resultatbaserad jämställdhet, alltså då alla yrken består av lika många män som kvinnor.

Man kan ge män och kvinnor lika möjligheter, men det är inte samma sak som att resultatet blir lika, eftersom män och kvinnor är olika. Om man ska nå ett jämställt resultat måste man nå dit med tvång, det vill säga kvotering och positiv särbehandling. Är det jämställdhet? Det tycker inte jag.

Det finns många ord och uttryck som SVT har skapat sina egna definitioner kring, till exempel ”alla människors lika värde”, ”sexism” och ”rasism”. Orden missbrukas flitigt för att stämpla meningsmotståndare, vanliga människor såväl som politiker. Genom att använda den maktplattform som svt.se är normaliserar de sina egna, omgjorda definitioner och påverkar människor vad som är rätt och fel att tycka.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/minst-200-ar-tills-varlden-ar-jamstalld

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.