SVT gillar inte propagandakonkurrens från Facebook

Av | december 2, 2019

Det blir alltid dråpligt när Public Service och andra, traditionella medier anklagar sociala medier för propaganda – när de själva ägnar sig åt propaganda! Idag är det Ungerns regering (ni vet den som SVT inte gillar för att den är auktoritär, nationalistisk och konservativ) som sponsrat en Facebook-video som bland annat riktar sig mot Sverige. Videon är på engelska.

Propaganda? Absolut. Men grejen är att traditionell media sprider den här typen av budskap själva precis hela tiden. De berättar för folket vad de ska tycka, ”analyserar” (opinionsbildar) vilka åsikter som är rätt och fel, propagerar för vilken mat vi ska äta och mycket mer.

Det faktum att Facebook idag är en större maktplattform (den når fler svenskar) än SVT gillar naturligtvis inte Public Service. Det är ju dem som ska påverka folket med propaganda, inte Facebook eller andra sociala medier! Därför blir det rätt komiskt när de i praktiken (även om de inte skriver det ordagrant) anklagar andra för något som de själva gör hela tiden.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forsvarshogskolans-expert-jag-har-inte-sett-den-har-typen-av-agerande-fran-ungern-tidigare

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.