Varför skriver inte media att det var Niclas Wahlgren som dömdes för sexköpet?

Av | november 10, 2023

Nu har Tingsrätten dömt Niclas Wahlgren, som bland annat är känd som skådespelare, barnprogramsledare och medlem i den kända, svenska familjen Wahlgren, till dagsböter för sexköp på en massagesalong. Men i media är det helt tyst.

Vad är problemet?

När Paolo Roberto dömdes för sexköp blev det cirkus i media. Visserligen gick han själv ut med det, men nu när Tingsrättens dom fallit finns det ingen anledning för media att inte gå ut med namnet. Ändå är det helt tyst. Aftonbladet och Expressen skriver att ”nöjesprofilen” dömts, och ”alternativ” media samt SVT och SR skriver inget alls. Paolo Roberto fick sin karriär förstörd i drevet, så varför låter man Wahlgren komma undan?

Vad skulle gjorts bättre?

Publicera namn och bild då det rör sig om en känd profil. Och framför allt borde media vara konsekventa i sitt handlande.

Fundera på följande

Det har än så länge bara gått knappt ett dygn sedan domen föll. Det finns därmed en möjlighet att SVT, SR eller ”alternativ” media kommer skriva om det här imorgon eller lite senare.

Jag frågade Aftonbladet och Expressen

Hej!

Mitt namn är Kai och jag driver mediegranskaren.se.

Både Expressen och Aftonbladet skrev idag varsin artikel om ”nöjesprofilen”, det vill säga Niclas Wahlgren, som dömts i Tingsrätten för sexköp. Varför publicerar ni inte namn och bild nu när domen fallit? Paolo Roberto gick visserligen ut själv med sitt brott i media, men han kölhalades rejält och flera aktörer avslutade samarbetet med honom som resultat. Niclas Wahlgren är definitivt att betrakta som en kändis, så vad är era argument för att inte publicera namn och bild på honom?

Om ni väljer att svara kommer era svar att publiceras i sin helhet på min sajt.

Källa: https://www.expressen.se/noje/nojesprofilens-straff-for-sexkop/
Källa: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/4o4wK9/nojesprofil-doms-for-sexkop-pa-massagesalong-pa-ostermalm

4 reaktion på “Varför skriver inte media att det var Niclas Wahlgren som dömdes för sexköpet?

 1. Stefan

  Det finns en enorm skillnad mellan dessa fall. I Paolo Robertos fall valde han själv att gå ut i media. Det finns gler som är kända och på väg att dömas för att köpt sex men även där är media tysta.

  Sen började Paolo dessutom börja med att säga hur synd det var om honom. Han gjorde exakt allt fel.

  Svara
  1. Mediegranskaren Inläggsförfattare

   Ja, jag skrev att Roberto gick ut med det själv. Har du länk till andra kändisar som dömts för att ha köpt sex? Jag har missat dem!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.