Varför intervjuade inte SVT palestinska demonstranter?

Av | maj 15, 2021

Flera demonstrationer för Palestina har hållits runtom i Sverige, men SVT intervjuar inte någon?

Vad är problemet?

Även om det kan tyckas uppenbart att demonstranterna protesterade mot Israels våld, så är det märkligt att man inte intervjuar människor ur demonstrationerna för att få höra hur de tänker. Är det bara våldet de demonstrerar mot? Vad vill de åstadkomma i Sverige? Det finns en hel del att fråga!

Vad skulle gjorts bättre?

Man hade kunnat fråga demonstranterna om de står bakom Hamas krav på att den judiska staten måste upphöra att existera. Denna fråga är särskilt intressant då Hamas inte bara vann förra valet 2006. På den specifika frågan om palestinier vill att Hamas ska behålla sin ställning gentemot Israel (alltså att Israel ska upphöra att existera) svarade 25 procent ja. 25 procent av palestinierna står alltså bakom terrorism. Det är därmed inte fråga om ”enstaka extremister”, utan detta är utbrett. Då borde det vara fullt relevant att ställa en sådan fråga till demonstranterna i Sverige. Tänk dig själv att en fjärdedel av Sveriges befolkning, motsvarande nästan alla som röster på Socialdemokraterna, skulle propagera för att utplåna ett annat land.

Och naturligtvis borde man även ha frågat hur de ser på andra frågor i konflikten som Israels ockupation, raketbeskjutningar och folksamlingar som attackerar varandra på gatorna.

Fundera på följande

Kan det ha varit pandemin och dess begränsningar som gjorde att SVT inte ställde några frågor? Eller varför undvek de intervjuer?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/propalestinska-demonstrationer-pa-flera-hall-i-sverige
Källa: http://www.neareastconsulting.com/plc2006/blmain.html

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.