Varför har Expressen en anställd (David Baas) som bara letar fel på SD?

Av | januari 26, 2023

Expressens David Baas gör en nytt avslöjande om en Sverigedemokrat, den här gången handlar det om Katja Nyberg som både är riksdagsledamot och jobbar som polis. Avslöjandet är att Nyberg bedrivit en detektivbyrå där hon använt sig av polisens NoAs register, men utan deras godkännande.

Vad är problemet?

Det är inget problem med avslöjandet i sig, men David Baas verkar bara existera för att leta fel på ett parti – Sverigedemokraterna. Du kan själv söka på hans namn på valfri sökmotor så kommer du se att 99 procent av allt han gör handlar om SD. Eftersom Expressen inte har andra journalister som enbart granskar ett visst parti sänker detta trovärdigheten. Trovärdigheten sänks eftersom det blir uppenbart att Expressen har mer agg mot SD än mot andra partier.

Vad skulle gjorts bättre?

Granska alla partier lika hårt. Det är inte så att Expressen inte granskar andra partier, men Baas kanske borde granska fler än ett.

Fundera på följande

Det här är ett bra exempel på varför man måste följa media över tid. Som enskild artikel finns det ingenting att anmärka på, men om man ser hur Baas agerar över lång tid ser man också mönstret.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/riksdagsledamoten-katja-nybergs-privata-detektivbyra/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.