Vad hände med ”min kropp, mitt val” när det gäller vaccineringen?

Av | september 17, 2021

Det pågår nu oerhört intensiv vaccinpropaganda i traditionell media, där olika sajter selektivt väljer ut ungdomar som är jättepositiva till vaccinering, skriver artiklar med väl utvalda skräckexempel på ovaccinerade som dött i ung ålder och liknande. Den totalt ensidiga rapporteringen går inte att ta miste på.

Vad är problemet?

När det gäller feministiska frågor som abort har media ofta framfört slagdängan ”min kropp, mitt val” för att propagera för att kvinnor ska ha 100 procent makt över sin egen kropp. Så varför hör vi inget liknande när det gäller vaccineringen? Helt plötsligt verkar ens kropp tillhöra stat och myndigheter, för även om det inte finns något vaccintvång än så går vi i den riktningen.

Nu kanske någon säger att ovaccinerade även påverkar samhället, och inte bara sig själva. Men det gör kvinnor som gör abort också. Varje abort kostar flera tusen kronor (ibland många tusen kronor, beroende på omständigheter) av skattebetalarnas pengar, så det påverkar också andra människor i samhället.

Nedan har jag länkat till en typisk artikel där SVT intervjuar skolelever, där såklart varenda elev är positiv till vaccinering. Syftet är att skapa ett grupptryck på nationell nivå där folk som väljer att inte vaccinera sig ska känna sig utanför, skyldiga och egoistiska.

Vad skulle gjorts bättre?

Det är en sak att rapportera fakta, det är något annat att aktivt försöka få folk att vaccinera sig mot sin vilja. Den propagandan borde media sluta med, fria människor har fria val. Om inte kan svensk media sluta kritisera Kina för att försöka styra folks liv, för då är man inte mycket bättre själv.

Fundera på följande

Var går gränsen mellan att rapportera fakta, och propaganda? Hur tänker du själv kring vaccinering?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/planering-igang-infor-vaccinering-av-barn-fran-12-ar-tar-nagon-vecka-att-fa-allt-pa-plats
Källa: https://www.regeringen.se/49b6ac/contentassets/22f47f54bdc1451d8ad4d7c08e501de7/abort-i-sverige-del-3-kapitel-12-bilaga-3 (sida 144)

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.