Vad är bäst: att vinkla öppet eller att försöka vara opartisk?

Av | juli 8, 2019

Idag när jag läste Ann Heberleins artikel hos Nyheter Idag angående reaktionerna på Jimme Åkessons tal i Almedalen (specifikt då han citerade Vilhelm Moberg) kom jag att tänka på en sak. Ann Heberlein är moderat och skribent för Nyheter Idag. Att hon tar ställning mot vänsterliberalism råder det ingen tvekan om, och Nyheter Idag är långt ifrån en opartisk nyhetssajt.

Heberlein är öppen med var hon står politiskt, men det innebär ju samtidigt att hon skriver för en viss målgrupp och att hon tar ställning. Så är hon då en journalist eller bara en opinionsbildare som propagerar för vissa åsikter?

På andra sidan har vi alla journalister som inte är öppna med vad de röstar på. Utåt kan det ses som professionellare, men vi läsare vet ju inte om de är moderatorer, liberaler eller vänsterpartister. Janne Josefsson är ett känt exempel på en journalist som är öppen med att han röstar blankt. Han är även känd för att inte ta ställning utan att kritiskt granska både höger och vänster, liberaler som konservativa.

Tycker du att alla journalister ska vara öppna med vilket parti de röstar på? Eller går det att rösta på exempelvis Sverigedemokraterna och samtidigt hålla sig politiskt neutral i det journalistiska arbetet? Att döma av den media vi har i Sverige idag är svaret på den senare frågan NEJ.

Källa: https://nyheteridag.se/heberlein-akessons-moberg-citat-avslojar-vansterns-intellektuella-haveri/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.