Varför läser vi om folks privatliv som är menade att göra oss avundsjuka?

Av | juli 8, 2019

Om jag ska säga något gott om SVT i förhållande till kommersiell media så är det att de väldigt sällan publicerar rena skvallerartiklar. En sådan kan vi se prov på hos Expressen idag. Vi får veta hur Snapchat-grundaren Evan Spiegel lever, men är det verkligen en nyhet?

Visst innehåller artikeln en del fakta om Snapchat, men det är minst lika mycket information om hur dyr livsstil Spiegel och hans fru Miranda Kerr har. På vilket sätt är det relevant att läsa om folks privatliv, som dessutom är skrivet på ett sätt som bara är menat att göra folk avundsjuka? Finns det inte rena skvallertidningar med tillhörande paparazzi som tar upp ämnet? Public service undviker det, men Expressen (och säkerligen flera andra tidningar också) verkar tycka att skvaller och djupdykningar i folks privatliv är ”nyheter”.

Naturligtvis finns det många människor som älskar att läsa om sådant här, därför skriver tidningarna om det. Men det har ingenting med nyheter att göra, och även om Expressen verkar försöka motivera det genom att lägga artikeln under ”Dina pengar” så handlar som sagt hälften av texten om Spiegels privatliv och förmögna livsstil. Tänk också på att sådana här artiklar endast är menade att göra dig avundsjuk och upprörd, och den typer av artiklar brukar få fler klick.

Källa: https://www.expressen.se/dinapengar/techmiljardarens-liv-med-supermodellen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.