Två SR-journalister påkomna med ”näthat” av Robert Aschberg

Av | mars 12, 2019

Idag ska jag göra något annorlunda. Det är nämligen så att Aftonbladet publicerade en artikel om programmet 200 sekunders avslöjande att två medarbetare på Sveriges Radio har uttalat sig grovt om Ulf Malmros som anklagats för att ha begått våldtäkt för 25 år sedan.

Det är viktigt att nämna att det inte finns några bevis mot Ulf Malmros. Han kan vara skyldig till anklagelserna, men det vi vi inte. Med den bakgrunden kan du här läsa vad de två anställda på SR sade om honom i sociala medier:

Fy fan vilken sjuk sadistpsykopat!
Skammen är hans att bära!

Uttalanden från SR-medarbetarna är extra intressanta eftersom Public Service själva ofta skriver om så kallat ”näthat”, och nu sitter alltså två medarbetare och hatar själva. Det återstår att se om de kommer känna på några konsekvenser för sitt handlande, men min gissning är: knappast. Public Service är inte kända för att ta till sig kritik, än mindre att kritisera alla de aktivister de har anställt.

Är man anställd inom Public Service, som är ett förtroendeuppdrag, kanske det inte är så lämpligt att gå med i aktivistgrupper och skriva grova saker om händelser när man inte har alla fakta på bordet.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/p6oMeG/journalister-och-filmarbetare-deltog-i-drev-mot-utpekad-filmregissor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.