TT och SVT visar att de prioriterar islam framför svensk yttrandefrihet

Av | april 16, 2022

Polisen: Finns möjlighet att ställa in dagens manifestation”. Så lyder rubriken på dagens artikel hos SVT, som de hämtat från TT.

Vad är problemet?

Grundproblemet är att TT, och även SVT eftersom de väljer att publicera artikeln, viker sig för våldet som uppstår då någon förolämpar islam. Kolla frågorna man ställer till polisen inför den planerade manifestationen i Landskrona:

Varför har ni inte valt att dra in tillståndet med tanke på vad som skedde i Linköping, Rinkeby och Örebro?

Så det kan hända att tillståndet dras in?

Det stora problemet med dessa frågor är att de utgår ifrån att polisen och samhället ska vika sig för det muslimska våldet. Det vill säga att när en del muslimer orsakar upplopp ska samhället inskränka yttrandefriheten och sluta förolämpa islam. Detta handlar i grund och botten om att våld och hot vinner mot demokrati och yttrandefrihet, och det är därför detta är så allvarligt.

Vad skulle gjorts bättre?

Fråga polisen varför de inte kan garantera säkerheten för en grundlagsskyddad rättighet istället.

Fundera på följande

Vad beror det på att SVT vägrar koppla upploppen till intolerans hos en del muslimer? Är man rädd för att svenska folket ska tycka illa om gruppen? Väljer man nyheter och presentation baserat på hur man tror att man kan påverka folks åsikter i frågan? Eller kan det finnas andra anledningar?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/tva-dagars-upplopp-idag-planeras-manifestation-i-landskrona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.