Tjejer och den eviga offerkoftan (SVT)

Av | juni 4, 2022

SVT uppmärksammar att minderåriga tjejer säljer använda trosor till män på nätet. Som vanligt läggs 100 procent av skulden på männen.

Vad är problemet?

Det verkar finnas en järnregel bland feministiska medier (som SVT), och det är att aldrig någonsin lägga skulden på tjejer som grupp, oavsett vad de gör. Hur kommer man ens på tanken att sälja sina använda underkläder? Bekräftelse och uppmärksamhet? Pengar? Ren idioti? Och hur kommer man på tanken att köpa dem? Problemet är att artikeln uteslutande handlar om hur dåliga de köpande männen är, medan tjejerna presenteras som offer.

Åldern framgår inte i artikeln, men handlar det om 15–17-åringar kan man knappast kalla dem för oskyldiga barn. De vet vad de gör. Handlar det om yngre tjejer än så borde deras föräldrar ta ansvar och bli en del av problemet. Gästen som SVT bjudit in avslutar med:

Det är fruktansvärt. Vi behöver prata om varför vuxna män vill göra sådana här köp.

Vi behöver också prata om varför unga tjejer vill sälja sina använda underkläder, och problematisera det faktumet lika mycket som köparna. Men det kommer feministmedia aldrig göra.

Vad skulle gjorts bättre?

Om inget säljs kan inget köpas. Lika mycket ”skuld” borde ligga på tjejerna som säljer, som männen som köper.

Fundera på följande

Vilka är perversast? Tjejerna som säljer sina egna underkläder, eller männen som köper dem?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/unga-tjejer-saljer-sina-anvanda-trosor-for-extra-pengar

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.