Irena Pozar och andra aktivister sänker förtroendet för Expressen och annan media

Av | juni 3, 2022

Expressen gör en artikel om podden Lägg ut. Den handlar om kritik mot rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard, och hela cirkusen runt omkring.

Vad är problemet?

Aktivister som Pozar skadar förtroendet då de alltid driver en agenda, och oavsett vad som faktiskt händer är det alltid samma budskap de vill pumpa ut. I det här fallet har Pozar redan bestämt sig för att Johnny Depp var den skyldige (eftersom han är man), och när utgången blir en annan kommer hon såklart att kritisera den. Hade Heard haft stora grupper människor som stöttade henne och som attackerade Depp, hade Pozar applåderat det som rättvisa. ”Hatkampanjer” hade blivit ”feministiskt systerskap”. Det vill säga allt blir vad man gör det till.

Problemet är när det är uppenbart att en av de mer framträdande personligheterna på sajten är en aktivist. Då tar hela Expressens trovärdighet skada.

Vad skulle gjorts bättre

Om media gjorde sig av med alla aktivister kanske de skulle få högre förtroende och bidra till en mindre polariserad debatt. Föreställ dig journalister som inte driver personliga agendor, utan som har som främsta mål att berätta om verkligheten i samhället på ett så heltäckande och objektivt sätt som möjligt.

Fundera på följande

Hur många medieprofiler kommer du på som är tydliga aktivister, alltså folk som alltid propagerar för samma sak oavsett vad verkligheten säger? Både hos traditionell och ”alternativ” media.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/lagg-ut-irena-pozar-kritisk-till-hatkampanjer-mot-heard/?referrer=todays-news

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.