Talande när Expressen konfronterar SSUs kommunikationschef, men inte Greta Thunberg

Av | november 9, 2021

SSUs kommunikationschef Youbert Aziz kritiserar Greta Thunberg för att komma undan för lätt. Han menar att Thunberg vill ha väldigt drastiska lösningar på klimatfrågan, men att hon inte beskriver nackdelar som dessa lösningar skulle medföra.

Vad är problemet?

Här har vi alltså två makthavare som grälar lite med varandra. En är politiker och en är aktivist med miljoner följare. Men vad gör Expressen? Jo, de kontaktar bara Aziz och ställer en kritisk fråga till honom. Greta kommer undan kritiska frågor och granskande journalistik. Som vanligt.

Vad skulle gjorts bättre?

Nu har Thunberg varit känd i sisådär tre år ungefär. När kommer den första intervjun med kritiska frågor? När kommer det första granskande reportaget om henne? Kommer det komma något i den stilen överhuvudtaget, eller har media redan bestämt sig att Thunberg inte får granskas eller kritiseras? Vi minns ju hur andra journalister reagerade på SVTs Erika Bjerströms artikel från december 2019 då hon tyckte att Thunberg mer och mer började låta som en vänsterpopulist. Bjerström blev hårt attackerad av de egna leden, och sedan dess har SVT knappt publicerat något kritiskt om Thunberg alls.

Fundera på följande

Är Greta Thunberg Sveriges motsvarighet till Indiens heliga ko? Kommer vi om ett X antal år få höra ursäkter från journalister som erkänner att de inte vågade granska eller kritisera Thunberg med risk för att själva råka illa ut?

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/klimat/ssu-toppen-om-thunberg-verkar-inte-gilla-demokrati/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.