När ska Cissi Wallin och andra mediefeminister sluta ljuga för sig själva och andra kvinnor?

Av | november 10, 2021

Den här texten baseras på en krönika som Wallin skrivit, vilket alltså innebär att hon varit tydlig med att rör sig om opinionsbildning och inte journalistik. Men innehållet baseras, enligt mig, på klassiska lögner som dagens feminister drar för sig själva så ofta att de till slut tror på allt.

Vad är problemet?

Wallins grundargument baseras på att kvinnor borde sluta lägga stor vikt vid sitt utseende, och att dagens ”kroppsaktivister” på nätet säger sig vilja göra det, men handlar i direkt motsatt riktning. Jag kan hålla med henne om att många influerare hycklar något enormt. Man säger att alla duger, men samtidigt är det bara de snyggaste som når framgång. Naturligtvis.

Vi kan börja med det faktum att vi alla klär oss så som vi vill bli sedda av vår omgivning. Kläder är inte bara ett sätt att skydda sig mot väder och kyla eller värme, utan även ett sätt att marknadsföra sig själv. Därmed blir det feministiska argumentet ”jag gör det bara för min egen skull” inte helt sanningsenligt. En anledning att man känner sig bekväm i kläder är hur de uppfattas av andra. Det är ingen tillfällighet att tjejer klär upp sig när de ska gå ut, och sitter osminkade i de bekväma mysbyxorna hemma när ingen annan ser dem.

Att då försöka spela ned utseendets roll blir en feministisk lögn. I ideologins värld ska inte utseendet ha betydelse, eller så ska alla vara lika vackra oavsett hur fula de är. Men verkligheten går inte alltid hand i hand med den feministiska ideologin, och tyvärr väljer då Wallin ideologin framför verkligheten.

Det är heller ingen hemlighet att kvinnors utseende spelar betydligt större roll för män, än vad mäns utseende spelar roll för kvinnor. Tvivlar man på att det är så är det bara att kolla utbudet på nätet (YouTube, sociala medier och så vidare). Feminister som Wallin har låtsats om som att verkligheten inte existerar, allt för att själva få bättre känslor i att de duger precis som de är. Om verkligheten får en att må dåligt blir tyvärr lögnen ett kortsiktigt alternativ för att må bättre.

Vad skulle gjorts bättre?

Istället för att leva i en lögn hade det kunnat vara en bättre idé att propagera för att unga tjejer ska bli bättre på att hantera sina känslor (man duger även om man inte är vacker), och inte må dåligt för att det finns så många andra tjejer som är vackrare än dem. För precis som Wallin skriver är det många unga idag som mår dåligt på grund av missnöje med sina kroppar, men det beror ju på den globala konkurrensen där vi dagligen ser de vackraste människorna världen har att erbjuda. Ser man hela tiden människor som är bättre än en själv, samtidigt som man saknar självdistans, är det nog lätt att bli deprimerad.

Motsatsen är när man kollar på förnedrings-tv som Lyxfällan. Inte för att lära sig om privatekonomi, utan för att gotta sig i andra människors misslyckade liv – det brukar nämligen få bittra individer att må bättre för tillfället.

Fundera på följande

Läs gärna både den här texten och Wallins krönika som du hittar i länken här nedanför. Fundera sedan själv på vilka argument du tycker håller, och bilda dig din egen uppfattning i frågan.

Källa: https://www.expressen.se/kronikorer/cissi-wallin/vad-hander-om-man-visar-upp-sjalen-istallet-for-roven/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.