SVTs socialistiska synsätt på jämställdhet lyser igenom igen

Av | februari 7, 2023

Fackförbundsorganisationen TCO har släppt en rapport som visar att mammor tar ut betydligt mer föräldraledighet än pappor. Detta presenteras som något negativt av SVT.

Vad är problemet?

För SVT handlar jämställdhet om att kvinnor och män ska tjäna exakt lika mycket, arbeta med exakt samma saker och ha exakt samma intressen. Problemet med en sådan syn är att den bara kan uppnås genom tvång och förbud, eftersom män och kvinnor är olika.

Ett ytterligare problem med just denna artikel är att SVT, sin vana trogen i frågan, bara pratar med folk som tycker det är dåligt att män och kvinnor tar ut olika mycket ledighet. Man lyfter även bara fram ekonomiska nackdelar för kvinnorna, men ignorerar föräldrars fria vilja och det faktum att en del mammor faktiskt vill vara hemma mer med sina barn.

Vad skulle gjorts bättre?

Ta hänsyn till att alla inte tycker att staten ska gå in och tvinga familjer att leva på ett visst sätt. Och intervjua människor med olika åsikter, annars framstår det lätt som att SVT vill lyfta fram ett visst budskap, snarare än att vara neutrala och objektiva.

Fundera på följande

När det gäller jämställdhetsfrågan är det lätt att se att SVT står till vänster, eftersom vänstern alltid vill att stat och myndigheter ska leda folket (mer säkerhet, mindre frihet). Högern vill att individen både ska ha ansvar och frihet (mer frihet, mindre säkerhet).

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/foraldraledigheten-mer-ojamstalld-an-tidigare-kant

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.