SVTs Mats Knutson bekänner färg, och han har ingen!

Av | november 29, 2020

Mats Knutson är inrikespolitisk kommentator hos SVT och har nyligen blivit intervjuad av Aftonbladet.

Vad är det som är bra?

Då Mats Knutson arbetar på SVT är det viktigt att han är opartisk. Och vad är då bättre än att aldrig göra politiska uttalandet utanför arbetstid samt att rösta blankt? Där har ni någon som tar sitt jobb seriöst och som respekterar att det är Sveriges befolkning som betalar hans lön. Så här säger Knutson själv i intervjun:

Har man det jobbet som jag har så går det inte att vara så objektiv som möjligt och sedan ha världens åsikter privat. Det funkar helt enkelt inte. Jag har jobbat som journalist så länge och förr var det ett signum att man skulle vara neutral oavsett vad man tyckte, när man gick till jobbet skulle man lämna åsikterna hemma.

Jag har aldrig varit med i ett politiskt parti och har heller inte känt en dragning till det. När jag började var det väldigt många politiska journalister som hade börjat som politiker och sedan valt journalistjobbet. Men det skulle nog inte funka i dag.

Hatten av.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pA1zAR/en-kompis-undrade-om-jag-hade-gjort-en-misslyckad-botoxbehandling

3 reaktion på “SVTs Mats Knutson bekänner färg, och han har ingen!

 1. NN

  Ja, Mats Knutson är kunnig och jag lyssnar gärna på honom.

  Trist att artikeln ligger bakom betalvägg. Jag kommer inte betala 99 kronor i månaden för Aftonbladet. Någonsin.

  Svara
  1. Mediegranskaren Inläggsförfattare

   Där ser man, då har Aftonbladet lagt till betalväggen efter att denna artikel skrevs. Jag har principen att aldrig granska artiklar som ligger bakom betalväggar, vilket också är anledningen till att jag inte granskar Svenska Dagbladet eller Dagens Nyheter.

   Svara
   1. NN

    Det är en bra princip! Det är för övrigt märkligt att tidningar som lägger material bakom betalväggar kan beviljas distributionsstöd. Syftet med distributionsstöd är väl att nyheter ska distribueras?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.