SVTs Erika Bjerström lyfter fram aktivist från Pakistan eftersom hon själv inte får säga det aktivisten säger

Av | november 17, 2022

SVT får inte själva ta ställning (inte alltför tydligt i alla fall), så det man gör istället är att intervjua noggrant utvalda personer som säger det man egentligen skulle ha sagt själv. Idag handlar det om SVTs främsta aktivist Erika Bjerström, som hittat en pakistansk aktivist som kan föra hennes talan.

Vad är problemet?

Den pakistanska aktivisten är bekymrad över Sveriges nya, konservativa regering och säger att rika länder måste skänka pengar till fattiga för att lösa klimatfrågan. Med andra ord klassisk vänsterretorik som vi sett så många gånger tidigare hos SVT. Det är liksom ingen slump att Bjerström valt ut just denna aktivist, hon har nämligen ”rätt” åsikter som Bjerström  själva vill föra fram.

Vad skulle gjorts bättre?

Fram med fler olika röster och åsikter i klimatfrågan, och inte bara vänsteraktivister som är ute efter global socialism. Men så länge aktivisten Bjerström för SVTs klimattalan kommer inte det att hända.

Fundera på följande

Man ska inte döma folk eller media baserat på en enskild artikel, men när samma budskap upprepas år efter år, och när ansvarig utgivare på SVT Nyheter dessutom påstår att man inte vill ta in andra röster i klimatfrågan eftersom det skulle innebära en ”falsk balans”, ja då kanske man ska börja fundera på hur uselt både SVT och Granskningsnämnden egentligen fungerar när det gäller klimatfrågan.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/pakistanska-aktivistens-klimatkritik-mot-sverige

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.