SVT visar prov på vänstertänk när man beklagar sig över att ett lag i damhockeyn tvingas lägga ned

Av | november 16, 2022

Damlaget Almtuna (ishockey) tvingas lägga ned efter dålig ekonomi (det vill säga, det finns inte tillräckligt med folk som vill betala för att se dem spela). Detta upprör SVTs expert Maria Rooth.

Vad är problemet?

Den här kommentaren:

Jag tycker många gånger att man tar det enklaste spåret. Man påpekar ofta att damerna inte drar in några pengar. Men man ska veta att inom ishockeyn idag är det ganska få klubbar som ens skulle spela och antaglien få betydligt mindre sponsorpengar om de inte vore för att de hade en flick- och damverksamhet.

Vad har Rooth för belägg för det hon säger? Inga belägg eller siffror presenteras. Det hon säger är däremot ett typiskt vänstertänk där det finns en besatthet av allt allting måste vara lika mellan män och kvinnor (med tvångsmedel om så behövs). Om folk hellre tittar på herridrott än damidrott ska detta åtgärdas med tvångsmetoder så att allting blir lika.

Jag har flera gånger tidigare varit inne på att SVT alltid utgår från en jämställdhetsdefinition som baseras på lika resultat (och inte på lika förutsättningar). Dagens artikel är ytterligare ett exempel på det.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta att ensidigt driva på för jämställdhet baserat på lika resultat. I dagens artikel borde SVT inte överhuvudtaget ta ställning mot ett beslut som inte bryter mot någon lag. För det Rooth gör här är att ta moralisk och ideologisk ställning.

Fundera på följande

Tittar du på damidrott för att det ger en bra upplevelse, eller för att du tycker synd om damerna och vill sympatititta?

Källa: https://www.svt.se/sport/ishockey/maria-rooth-maste-sluta-ta-de-enkla-besluten

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.