SVTs Alexander Norén utelämnar viktiga fakta när han beskriver Twitter efter Musks köp

Av | mars 11, 2023

Att liberal media attackerat Twitter och Elon Musk sedan mångmiljardären köpte plattformen är ingen hemlighet. Idag skriver TT en artikel om att Meta utvecklar en konkurrent till Twitter, och SVTs Alexander Norén kommenterar i en video.

Vad är Problemet?

TT skriver:

Twitter har skakats av svarta rubriker sedan miljardären Elon Musk tog över i oktober förra året och enligt rapporter i amerikanska medier har många annonsörer lämnat plattformen, men än så länge har inget alternativ till Twitter slagit igenom på bred front.

De svarta rubrikerna beror lika mycket på media som på Musk själv. Det finns ett ideologiskt intresse i media att smutskasta alla människor och företag som går emot den egna vänsterliberala agendan (bland annat identitetspolitik). Musk har välkomnat flera konservativa röster tillbaka till Twitter, efter att den förra vänsterliberala ledningen stängde av dem. Och då pratar vi inte bara Trump, utan även personer som den konservative psykologen Jordan B. Peterson.

TT skriver ingenting om anledningarna bakom alla svarta rubriker.

Sedan har vi då Norén som börjar med att säga att Twitter är ett impulsköp av Musk. Hur vet han det? Tror han att Musk är så korkad att han impulsköper något för tiotals miljarder dollar? Hade en människa blivit så rik som Musk med den mentaliteten?

Vidare säger Norén att Musk direkt sparkade ledningen och styrelsen på Twitter, men inte varför han gjorde det (det var för att den förra ledningen var väldigt partisk och stängde av eller skuggbannade konservativa röster i betydligt högre utsträckning än liberaler).

Efter det lyfter han fram kritiken mot att de som betalar för att få den blå bocken (och därmed blir verifierade) även kommer synas mer i flödena. Han nämner som sagt ingenting om all kritik som fanns mot den tidigare ledningen som såg till att vissa röster, baserat på ideologi, fick betydligt mindre uppmärksamhet än andra.

Sist men inte minst nämner han inte ett ord om Twitter Files som är ett stort antal filer som avslöjat oegentligheter i samband med den förra ledningen. Att SVT vägrar nämna dessa stora avslöjanden – som bland annat visat hur Twitters förra ledning ljög, eller hur FBI och andra amerikanska myndigheter utövat kontroll och påtryckningar i samband med massvaccineringen – är helt sjukt, men tyvärr inte förvånande.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta utelämna information i ett försök att hålla fast vid budskapet att Twitter under Elon Musk är dåligt och farligt.

Fundera på följande

När Twitter togs över av Musk förlorade vänsterliberalerna sin kanske starkaste plattform för att påverka folks politiska åsikter globalt. Det är därför traditionell media i Sverige och liberal media i USA är så fruktansvärt bittra och arga på Musk. De vill förmodligen mer än gärna se en konkurrent som likt förra Twitter stänger av och gömmer undan ”fel” åsikter och värderingar. Allt handlar om att kontrollera information och indirekt styra folks åsikter.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/meta-utvecklar-twitterkonkurrent

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.