SVT tror att Trump är det största hotet mot börsen

Av | december 2, 2019

Dags för opinionsbildning igen hos SVT (de kallar det ”analys”). Eftersom Trump är med i bilden är det såklart något negativt också. Den här gången vill man låta göra gällande att han är det största hotet mot börsen. Detta på grund av tullbråket med Kina samt nedstängningen av statsapparaten.

Otroligt nog lyckas opinionsbildaren Kristina Lagerström (i artikeln kallad ”ekonomireporter”) säga något gott om Trump också – dock endast tre rader av dryga 50.

Om vi då går tillbaka till allt det negativa, som merparten av artikeln handlar om, kan man dels fråga sig om nedstängningen av statsapparaten och tullbråket med Kina endast är Trumps fel, eller om demokraterna respektive Kina har något ansvar i det också? Enligt SVT är det såklart endast Trump allt det dåliga beror på.

Sedan gör Lagerström även några jämförelser som är tillspetsade för att bli så dramatiska som möjligt. Till exempel:

Det skulle bli den sämsta julafton på New York-börsen sedan den stora depressionen på 30-talet.

Japp, körsbärsplocka en enskild dag och jämför med något som framkallar oro hos de flesta. Det är så man driver på det negativa budskapet man så gärna vill att läsaren ska ta till sig, istället för att göra rättvisare och objektivare jämförelser.

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.