När börsen rasar är det Trumps fel, när den går upp har han ingenting med saken att göra

Av | december 2, 2019

Under de senaste två åren har vi framför allt kunnat läsa om börsras i USA som inte sällan länkas till någonting som Trump har gjort. Till exempel har det länkats till hans handelsbråk med Kina och nu nyligen till hans budgetbråk. Men när börsen går upp, då skrivs det sällan om det. Och när det skrivs om det, som idag, så länkas inte den positiva uppgången till någonting som har med Trump att göra.

Till exempel står det att amerikanarna handlade julklappar för fem procent mer jämfört med 2017. Det står också att bedömare spår låg arbetslöshet och ökade löner. Men givetvis inte ett ord om Trump i något positivt sammanhang. Så hur kan det komma sig att det nästan alltid är hans fel när börserna faller, men nästan aldrig hans förtjänst när de stiger?

Det går i linje med SVTs narrativ att aldrig tilldela Trump något positivt, utan alltid nämna honom i negativa eller neutrala sammanhang. Det är svårt att se om man bara läser en separat nyhet åt gången, men när man läser varje dag blir vinklingen uppenbar.

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.