SVT sprider rykten från italienska medier

Av | december 2, 2019

Så här skriver SVT själva om sitt arbete:

Det vi publicerar ska vara sant och relevant.

Men idag (och det är långt ifrån första gången) skriver de om en nordkoreansk toppdiplomat som sökt asyl i Italien. Eller har han det? SVT hämtar informationen från italienska medier medan det italienska utrikesdepartementet dementerar att så har skett.

Även sydkoreanska medier har varit med i leken och säger att diplomaten har lämnat sin tjänst. De sydkoreanska uppgifterna är dock mer trovärdiga då den sydkoreanska underrättelsetjänsten har bekräftat avhoppet. Men att den före detta diplomaten skulle ha sökt asyl i Italien är det bara medierna som skriver, och var får de den informationen ifrån? Det framgår inte.

SVT bjuder inte på några länkar heller, så läsaren kan inte undersöka saken själv. Vad de gör är att de alltså sprider rykten, trots att de själva säger att det de skriver ska vara ”sant och relevant”. De skriver inte ens att det rör sig om rykten heller.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nordkoreansk-toppdiplomat-uppges-ha-hoppat-av

Kategori: SVT

2 reaktion på “SVT sprider rykten från italienska medier

 1. Martina

  Har suttit och läst igenom flera artiklar och är djupt imponerad av din granskning av SVT. Du gör det på ett väldigt lättbegripligt och intresseväckande sätt. Bra jobbat!

  Svara
  1. Mediegranskaren Inläggsförfattare

   Tack Martina!

   Sajten är fortfarande under uppbyggnad så all struktur är inte på plats än.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.