SVT särbehandlar Virtanen och låter honom göra reklam för sin bok

Av | april 30, 2019

Fredrik Virtanen anklagades under 2017 för våldtäkt, ett budskap som medierna spred konstant. Nu låter SVT honom komma till tals och dessutom göra reklam för sin nya bok. Nu var det ju så att det inte bara var Fredrik Virtanen som blev anklagad för våldtäkt. Även andra kändisar som Lasse Kronér råkade illa ut och fick sitt goda rykte förstört (under en viss tid i alla fall).

Så frågan är då, om SVT ska skriva en artikel ur männens perspektiv (vilket de för övrigt inte var särskilt bra på när ”metoo” rasade som värst), varför intervjuar de inte fler personer? Varför bara Fredrik Virtanen? Det finns flera kända män som råkade ut för kvinnors lögner (att döma av att de friades från anklagelserna) så SVT borde ha låtit flera uttala sig. Fick de inte tag i flera som ville prata borde de skriva att de har försökt.

Dessutom ställer jag mig frågande till att de gör reklam för hans bok. Visst, de skriver inte att boken är bra, men de ger den uppmärksamhet på en miljonplattform. Och det här är inte första gången böcker från diverse medieprofiler eller kändisar får gratis uppmärksamhet. Kom ihåg att Virtanens bok inte skänks bort till intresserade, det är en kommersiell produkt som säljs för pengar.

Källa: https://www.svt.se/kultur/fredrik-virtanen-om-nya-boken-kvinnor-kunde-inte-ljuga-under-metoo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.