SVT problematiserar att det är fler män än kvinnor i kommunfullmäktige

Av | juli 22, 2022

Det sitter fler män än kvinnor i 23 av Stockholms läns 26 kommuner. Det tycker SVT är ett problem.

Vad är problemet?

SVTs utgångspunkt är inte neutral. Detta eftersom man problematiserar någonting som skiljer de ideologiska lägren åt. Det är alltså inte per automatik ett problem att det sitter fler män än kvinnor i kommunfullmäktige, utan det är SVT som på ideologisk grund gör det till ett problem.

Men en positiv detalj är att man denna gång, för ovanlighetens skull, för fram ett annat budskap också. Nämligen att det är kompetensen som räknas, och inte kön eller etnicitet. Detta budskap kommer från en sverigedemokrat och inte från SVT själva, men det visar ändå att det finns olika åsikter i frågan. SVT brukar inte föra fram den typen av åsikter överhuvudtaget.

Vad skulle gjorts bättre?

Berätta vad kommunpolitikerna har för utbildning, vad de har åstadkommit och vad de har för ambitioner. Det är kanske intressantare för den delen av befolkningen som inte bryr sig om identitetspolitik och jämställdhet baserad på lika resultat.

Fundera på följande

Tror du SVT är medvetna om att de tar ett ideologiskt ställningstagande, eller tror de att identitetspolitik och kvoterad jämställdhet är universums mittpunkt och en orubblig sanning?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/kommunfullmaktige

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.