SVT fortsätter lägga skulden på provokatören istället för på ligisterna

Av | juli 23, 2022

Provokatören Rasmus Paludan fortsätter att provocera muslimer som inte accepterar svensk yttrandefrihet, men SVT lägger skulden på Paludan istället för på dem som försöker misshandla och förstöra.

Vad är problemet?

SVT utformar artikeln för att berätta hur mycket pengar som polisen tvingas lägga på Paludans koranbränningar:

Högerextrema Ramus Paludans sammankomster har i år kostat polisen i region Väst miljontals kronor. Pengar som polisen hellre hade velat lägga på annat.

Men sanningen är ju den att anledningen att polisen behöver lägga mycket pengar på detta är inte för att Paludan bränner koraner, utan för att muslimer utgör ett ständigt hot mot svensk yttrandefrihet. Hade de inte utgjort ett konstant hot mot Paludan hade kostnaden inte varit så hög.

SVT, vänsterorienterade som de är, vägrar som vanligt att lägga någon form av skuld på en minoritet. Istället för att rapportera om problemen med intolerans hos muslimer inför svensk yttrandefrihet, fokuserar SVT nästan helt och hållet på att driva narrativet om Paludan verkligen ska få demonstrationstillstånd. Man lägger alltså skulden på den som provocerar, istället för på den som använder våld och hot. Det gör man vanligtvis inte annars.

Vad skulle gjorts bättre?

Om SVT står för demokrati bör de inte lägga skulden på någon som utövar sin yttrandefrihet, oavsett vad de själva tycker om hans budskap. Journalister ska inte moralisera över sådant som är lagligt. Dessutom borde SVT på allvar ställa muslimer mot väggen vad gäller den grundlagsskyddade yttrandefriheten. Det verkar finnas alltför många i den gruppen som helt saknar respekt för det som gäller i Sverige.

Fundera på följande

Om en vänsterfeminist hade provocerat nazister från NMR genom att bränna upp fornnordiska symboler eller liknande, tror du då att SVT skrivit att det var feministen som kostade massa pengar på grund av polissäkerhet, eller hade man lagt 100 procent av skulden på nazisterna?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sa-manga-miljoner-kronor-har-polisen-lagt-pa-paludans-koranbranningar

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.