SVT misslyckas med att ge en bra helhetsbild igen

Av | augusti 4, 2019

Det är lätt att hålla sig till sanningen och samtidigt vinkla den så att läsaren får helt fel intryck om en viss person eller händelse. SVT gör detta hela tiden och idag var det dags igen. Man skriver om UFC-fightern Colby Covington och benämner honom som ”en av MMA-världens mest avskydda fajters”. Naturligtvis gillar han Trump, så att SVT kan associera hans impopularitet med presidenten. Men ljuger SVT? Nej, inte alls.

Covington är väldigt impopulär i vissa kretsar. I andra kretsar är han väldigt populär, det beror på vem man frågar. Ungefär som Trump alltså. Det räcker med att ta en titt på fighterns Twitter så ser man att det finns mycket kritik och mycket beröm. SVT ignorerar de som älskar honom och fokuserar enbart på de som hatar honom. En väldigt onyanserad bild av verkligheten med syfte att smutskasta både idrottaren och presidenten. De som gillar Trump hatas av alla – det är budskapet.

Verkligheten är naturligtvis sällan så simpel. Många offentliga personer ogillas och gillas samtidigt. Med SVTs logik hade de kunnat skriva att Miljöpartiets språkrör avskys av många (det är säkerligen många konservativa som avskyr dem), men då hade de ignorerat många liberaler som älskar dem. Att bara fokusera på den ena sidan är ohederlig journalistik eftersom det inte ger en sanningsenlig helhetsbild till läsaren.

Källa: https://www.svt.se/sport/mma/mma-brak-med-trump

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.