SVT Kultur påstår att kvinnor inte får samma möjligheter som män inom den amerikanska filmbranschen

Av | januari 3, 2024

SVT Kultur skriver att det fortfarande är få kvinnor inom filmbranschen.

Vad är problemet?

Dels att man probelmatiserar faktumet att det inte jobbar lika många kvinnor som män i den amerikanska filmbranschen, men i det här fallet framför allt denna mening:

Trots fjolårets filmsuccéer som Greta Gerwigs ’Barbie’ och Elizabeth Banks ’Cocaine Bear’ får kvinnor inte samma möjligheter inom den amerikanska filmindustrin, rapporterar flera medier.

På vilket sätt FÅR de inte samma möjligheter? Att de inte når samma framgång som männen är en sak, men det betyder ju inte att de inte får samma möjligheter.

Vad skulle gjorts bättre?

Utgå inte bara från jämställdhet baserad på lika resultat. Kvinnor och män kan ha precis samma möjligheter, men ändå prestera olika resultat.

Fundera på följande

Det finns enligt mig inget område där SVTs partiskhet märks av så tydligt som inom feminism och jämställdhet. De utgår ALLTID från vänsterdefinitionen (jämställdhet baserad på lika resultat).

Jag frågade Nora Makander på SVT

Hej!

Mitt namn är Kai och jag driver mediegranskaren.se.

I artikeln som publicerades idag 10:34 skriver du att kvinnor inte får samma möjligheter som män inom den amerikanska filmindustrin. Vad baserar du det på? För lika möjligheter behöver ju inte utmynna i lika resultat.

Dessutom problematiserar du att det är få kvinnor inom filmbranschen. Varför? Ska det jobba lika många män som kvinnor inom alla yrken enligt dig? Förutsätter det i så fall inte tvångsmetoder för att se till att det blir precis lika överallt?

Om du väljer att svara kommer ditt svar att publiceras i sin helhet på min sajt.

Källa: https://www.svt.se/kultur/fortfarande-fa-kvinnor-inom-amerikansk-filmindustri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.