Ibland är det svårt att veta om feminister trollar eller är seriösa

Av | januari 4, 2024

Det är ingen hemlighet att typ alla kultursidor är vänsterorienterade. Expressens kultursida attackerar Socialdemokraternas utspel om att feminismen missat unga killar. Och bakgrunden till det utspelet är en undersökning som visar att endast drygt tolv procent av unga killar sympatiserar med Socialdemokraterna.

Vad är problemet?

Lyra Ekström Lindbäck vet vilka knappar hon ska trycka på för att göra just unga killar arga. Det är en anledning till att jag tror att hon trollar i syfte att få fler klick och reaktioner. Samtidigt vet man aldrig med feminister, hon kan lika gärna vara allvarlig.

Här är några citat:

Numera behöver inte kvinnor vara tio gånger så bra för att få en hundradel av männens karriärmöjligheter.
Hennes egna, uppenbarligen ganska förvridna, spekulationer.

Och missnöjet hos de unga männen växer. De halkar efter i PISA-mätningarna, de kan knappt läsa längre, de blir gängkriminella och högernationalister.
Högernationalister? Vad fick hon det ifrån? Förmodligen sin ideologi. Feminister brukar inte gilla högernationalister då de själva ofta är vänstermänniskor, så då använder man begreppet som ett skällsord genom att nämna det samtidigt som gängkriminella.

De medelmåttiga bland dem väljs inte längre före de mest kompetenta unga kvinnorna.
Har de gjort det de senaste 20 åren?

Dagens unga män har förlorat en räkmacka som tidigare lät dem komma undan med att vara sämre än kvinnorna.
Var är beläggen för detta? Feministisk genusteori är inte vetenskap.

Det är klart att de röstar för en backlash för feminismen: för ett parti som vill dra tillbaka pappamånaderna, inskränka aborträtten och stoppa kvotering.
Den intressantaste kommentaren. Här är det tydligen något negativt att rösta mot kvotering, trots att Ekström Lindbäck tidigare sade att det var killarna som förlorat sin räkmacka. Att kvotera in kvinnor är väl en räkmacka om något?

Om tjejerna arbetar hårdare än killarna i en sann meritokrati kommer de naturligtvis att få bättre betyg och högre lön.
Så är det absolut. Men när män arbetar hårdare, tar högre risker och så vidare har feministerna alltid skyllt på att kvinnor hålls tillbaka av osynliga krafter som samhällsnormer. De har aldrig kunnat erkänna att män gör ett bättre jobb. Men nu helt plötsigt har de inga problem att säga att om kvinnor gör ett bättre jobb, så ska de ha mer betalt.

Vad skulle gjorts bättre?

Om hon trollar borde hon sluta med det.

Fundera på följande

Trollar Ekström Lindbäck för att skapa reaktioner och klick, eller är hon seriös?

Källa: https://www.expressen.se/kultur/lyra-ekstrom-lindback/vi-maste-sluta-dalta-med-de-unga-mannen/

En reaktion på “Ibland är det svårt att veta om feminister trollar eller är seriösa

 1. NN

  Den typer av överdrifter och generaliseringar som artikelförfattaren i Exressen bjuder på ingjuter inte förtorende och hon vinner inga sympatier med sina svaga argument. Det sätter Expressen i dåligt ljus.

  Det är bra att Expressen, som har en ”liberal” beteckning, även arvoderar skribenter som har sympatier åt vänster. Men det finns andra skribenter som också lutar vänster och som både har betydligt bättre argument och som skriver bättre. Expressen borde anlita dem istället för att skriva. Några exempel:
  * Widar Andersson
  * Malcom Kyeyune
  * Kajsa Ekis Ekman
  * Nina Björk

  Några av dem har kanske redan uppdrag på annat håll, men vill Expressen vara en tidning som erbjuder kvalitet så får man öppna plånboken och locka dem att lämna in en text i månaden.

  Expressen borde undvika att ta in undermåligt material bara för att ha något att fylla tidningen med.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.