SVT hycklar angående censur på Netflix

Av | juli 25, 2020

Turkiet med president Recep Tayyip Erdoğan i spetsen har fått Netflix att stoppa produktionen av If Only, då Netflix inte velat censurera en homosexuell karaktär enligt Turkiets instruktioner. SVT rapporterar.

Vad är problemet?

När Turkiet vill censurera film på Netflix kallar Thomas Torén det för ”skrämmande”. Men när Netflix och andra strömningstjänster själva censurerar film i spåren av Black Lives Matter låter det helt annorlunda. Då är det inte skrämmande, utan normaliserande. SVT försöker också normalisera den vänsterliberala definitionen av ordet ”rasism” genom att skriva följande om strömningstjänsternas egen censur:

Flera av de stora strömningstjänsterna har också plockat ihop olika paket och satsningar som fokuserar på rasism eller berättelser om att vara svart. Samtidigt måste tv-bolagen ta ställning till serier och filmer som med dagens mått mätt innehåller rasistiska element.

Nej, det är inte med ”dagens mått mätt”. Det är med vänsterliberala mått mätt.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta hyckla och sluta normalisera den vänsterliberala definitionen av ”rasism”, alltså en väldigt bred definition av ordet som bland annat inkluderar humor och skämt. Man hade istället kunnat formulera sig som att vissa gamla filmer av en del kan uppfattas som rasistiska, beroende på vilken definition av ordet som gäller.

Vad kan du som medborgare göra?

Följ Mediegranskaren så får du reda på när SVT hycklar. Jag förstår såklart att alla inte vill/orkar/kan följa vad public service skriver varje dag, och gör man inte det får man inget sammanhang.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/analys-hbtq-censur-ny-front-i-erdogans-kulturkrig
Källa: https://www.svt.se/kultur/sa-har-black-lives-matter-forandrat-tv-landskapet

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.