SVT hämtar ofta från vänsterkällor när de rapporterar om Trump

Av | december 2, 2019

Det är mycket Trump på Mediegranskaren, vilket helt enkelt beror på att SVT har svårt att hålla sig sakliga och objektiva när de rapporterar om honom. De gör mitt jobb som granskare lätt helt enkelt!

Dagens artikel handlar om USAs statsapparat som är stängd på obestämd framtid på grund av budgetbråket mellan demokraterna och Trump. Artikeln tar upp saker som påverkar vanligt folk i USA, till exempel att matbistånden till de fattigaste kommer vara slut i mars om ingenting händer, eller att de federala domstolarna snart har slut på pengar.

Förutom att man rent generellt misslyckas med att beskriva att nedstängningen beror på både Trump och demokraterna, så hämtar man informationen från brittiska The Guardian och amerikanska CNN. CNN är lika känd för att vara anti-Trump som Fox News är för att vara pro-Trump. The Guardian är en vänstertidning.

Som en enstaka händelse är det inget problem att plocka nyheter från dessa källor, men jag har märkt att SVT väldigt ofta hämtar information from CNN, The New York Times och Washington Post – samtliga tre är liberala tidningar och därmed väldigt negativt inställda till Trump. Jag ser betydligt mer sällan information från konservativa källor som Fox News eller The Daily Telegraph.

Genom att körsbärsplocka sina källor, istället för att hämta från ”båda läger”, är det kanske inte så konstigt att rapporteringen om Trump blir så ensidig. Lägg märke till i fortsättningen varifrån SVT hämtar sin information när de skriver nyheter om USA.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/samtal-om-stangd-statsapparat-i-usa-fortsatter

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.