SVT granskar Moderaternas skattepolitik, men skulle de gjort samma sak med Socialdemokraterna?

Av | oktober 20, 2019

Idag rapporterar SVT från Moderaternas partistämma, och då främst sänkta skatter. Det man fokuserar på är dels att höginkomsttagare gynnas mest, och dels på att det är väldigt osäkert om jobbskatteavdrag bidrar till mer sysselsättning. Ni vet den där termen som klassar låtsasjobb som riktiga.

Det är naturligtvis bra att SVT utför kritisk granskning. Det finns inga vetenskapliga bevis varken för eller emot jobbskatteavdragets effekt på sysselsättningen. Men det jag funderar på är om de hade granskat en skattehöjning från Socialdemokraterna på samma sätt. Hade de då kontaktat sakkunniga för att ta reda på hur mycket mer folk behövt jobba för att få samma lön som innan skattehöjningen? Anledning att jag undrar är nämligen för att jag aldrig sett SVT göra en sådan granskning.

Dessutom har man ytterligare en artikel med rubriken ”Därför granskar Agenda moderaternas skattepolitik”. Den rubriken är direkt missvisande då läsaren aldrig får reda på varför SVT gör granskningen. Det man däremot förklarar är HUR man granskar.

Som sagt, inget fel med kritisk granskning, men då ska den ske åt båda håll. Har du någonsin sett SVT granska S skattepolitik kritiskt får du gärna posta länken.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/moderaterna-sanker-skatten-mest-for-hoginkomsttagare
Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-granskar-agenda-moderaternas-skattepolitik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.